NSF FREEDM Systems Center

Year 8 Annual Site Visit

June 2-3, 2016



Florida State University, Tallahassee Florida



Agenda

Location: FSU Campus		
4:00 PM - 5:30 PM	Tentative tour of Center for Advanced Power Systems – FSU Campus (Site Team and	
	invited others) SVT - please meet in the Sheraton lobby for transportation at 3:45 pm	
6:00 PM – 8:00 PM	FREEDM Team, SAB, IAB, Invited Faculty and Guests (Get together - meet in Residence	
	Inn lobby at 6 – walk to a local venue)	
6:30 PM -10:30 PM	NSF Briefing to SVT – Sheraton Four Seasons Working Dinner (Conference Room -	
	Fowlers)	

Site Visit Day 1:

Thursday June 2, 2016		
Location: Donald L. Tucker Civic Center – Room A3 (505 W Pensacola St, Tallahassee, FL 32301)		
7:15 AM	SVT please meet in Sheraton Lobby for Shuttle to the Tucker Center	
7:30 AM - 8:00 AM	Registration (Lobby)	
7:30 AM - 8:00 AM	Continental Breakfast – ALL Attendees and SVT (SVT Room D – Healthy Breakfast)	
8:00 AM – 8:10 AM	Welcome – Dean Louis Martin-Vega, NC State and Interim Dean Bruce Locke, FSU	
0-40 AM 0-00 AM	Introduction of Site Visit Team and NSF Staff – Iqbal Husain	
8:10 AM - 9:00 AM Research Programs (Room – A3)	Center Overview and Major Accomplishments – Iqbal Husain (8:10 – 8:50, +10 min Q&A)	
9:00 AM – 9:20 AM + 5 Min Q&A	1. Hardware in the Loop (HIL) Testbed - Mischa Steurer	
9:25 AM - 9:45 AM + 5 Min Q&A	2. Green Energy Hub (GEH) Testbed – David Lubkeman	
9:50 AM – 10:05 AM + 5 Min Q&A	3. Large Scale System Simulation (LSSS) Testbed – Mariesa Crow	
10:10 AM – 10:20 AM +5 Min Q&A	4. System Architecture – Raja Ayyanar	
10:25 AM – 10:40 AM	Break	
10:40 AM – 11:00 AM +5 Min Q&A	5. System Theory, Modeling, and Control (SMC) – Iqbal Husain	
11:05 AM – 11:20 AM + 5 Min Q&A	6. Distributed Grid Intelligence/Reliable & Secure Comm. (DGI/RSC) – Bruce McMillin	
11:25 AM - 11:40 AM + 5 Min Q&A	7. Solid State Transformer (SST) – Alex Huang	
11:45 AM - 12:00 PM + 5 Min Q&A	8. Distributed Energy Storage Device (DESD) - Srdjan Lukic	
Buffet Lunch (Room A1-A2)		
12:05 PM – 12:25 PM	Executive Session – (Room D)	
12:25 – 1:10 PM	Catered Lunch – (Room A1-A2)	
Research Programs Continued (Roc		
1:10 PM – 1:25 PM + 5 Min Q&A	9. Fault Isolation Device (FID) – Mischa Steurer	
1:30 PM - 1:45 PM + 5 Min Q&A	10. Post Silicon Devices (PSD) – Jay Baliga	
1:50 PM – 2:10 PM + 5 Min Q&A	11. System Cost/Benefit Analysis – Mesut Baran, Jerry Heydt, Joe DeCarolis	
2:20 PM – 2:35 PM	Break	
Education Programs (Room – A3)		
2:35 PM – 2:55 PM + 5 Min Q&A	Pre-College and Education/Outreach Program – Pam Carpenter	
3:00 PM – 3:10 PM + 5 Min Q&A	College Education Program – Mesut Baran	
3:15 PM – 3:25 PM + 5 Min Q&A	Diversity – Roy Charles	
3:30 PM – 3:50 PM	SVT Private Session with Students (SVT and Students Only)	
Industry and Innovation Program (Room – A3)		
3:50 PM - 4:10 PM + 5 Min Q&A	CREDENCE Center to Centre Collaboration – Ewan Pritchard, Aranya Chakrabortty	
4:15 PM – 4:35 PM + 5 Min Q&A	Industry Engagement and Innovation Ecosystem – Ken Dulaney	
4:40 PM – 5:00 PM + 5 Min Q&A	Infrastructure and Sustainability – Ewan Pritchard	
5:05 PM – 5:20 PM	SVT Private Session with Industry (SVT and Industry Only)	
FREEDM Poster Session and Lab De		
5:20 PM – 6:50 PM	FREEDM Poster Session	
SVT Results and Feedback	CV/T Executive Cossion (Deem D)	
6:50 PM – 7:20 PM 7:20 PM – 7:30 PM	SVT Executive Session – (Room D) SVT Clarifying Questions and Deliver Results and Issues to ERC Team (Room A3)	
7:20 PM – 7:30 PM		
7:30 PM – 10:00 PM	SVT Private Working Dinner (Sheraton Hotel Conference Meeting Room - Fowlers – shuttle arrives at 7:15pm at Tucker Center for transport back to Sheraton)	
ERC Faculty Working Dinner		
7:30 PM – until	Westing Disease FBC Team Dreases response to suppliant mixed CARC	
	Working Dinner - ERC Team Prepares response to questions raised - CAPS	

Site Visit Day 2:

	Friday June 3, 2016
	Location: Donald L. Tucker Civic Center
7:30 AM	SVT Meet in Sheraton Lobby for shuttle to Tucker Center
7:45 AM – 8:30 AM	Private Breakfast (SVT, Center Director, Deans' Council and Campus Directors Only) (Room C)
8:30 AM - 10:00 AM	Leadership Team meets with SVT (Room A3)
10:00 AM - 4:00 PM	NSF Site Visit Team Report Writing (Closed Session – boxed lunch provided) – (Room D)
4:30 PM	NSF Team Departs for Airport